Graviditet, fødsel og barsel

Jordemoder Henny Jensen tilbyder jordemoderkonsultationer, som kan kombineres med flere forskellige former for behandling i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Både massage og akupunktur kan optimere, forebygge og behandle de forskellige udfordringer, som fx graviditet kan bære med sig. Uanset om du lide af smerter, kvalme eller angst, kan du hos Henny modtage behandling tilpasset til netop dig og din historie. Du kan læse mere om mulighederne nedenfor.

Selvom graviditeten er en spændende periode i dit liv, kan den også bringe helbredsmæssige udfordringer med sig lige fra kvalme over bækkenløsning til smerter. Gravide møder ofte en holdning om, at de skal ‘leve med’ fx kvalme, opkastninger og smerter, fordi de er en del af graviditeten. Men det er en god idé at få behandlet eventuelle gener, så de ikke får lov til at påvirke din energi og glæde over graviditeten negativt. Jo bedre du har det, jo mere energi har du til resten af graviditeten, fødslen og den første tid med din nyfødte. Jordemoder Henny Jensen vil møde dig, hvor du er, og tage udgangspunkt i din oplevelse af graviditeten og generne.

Massagen lindrer og giver velvære til kroppen, mens akupunktur eventuelt kan tilvælges for at behandle eksempelvis:

  • ​Hovedpine
  • ​Migræne
  • ​Bækkensmerter
  • ​Krampe og uro i benene
  • ​Hæmorider
  • ​Ødemer
  • ​Åreknuder
  • Blærebetændelse
  • Forhøjet blodtryk​

Alt for mange kvinder har graviditetskvalme uden at få den fornødne hjælp. Desværre er den generelle holdning, at graviditet ikke er nogen sygdom – at graviditetskvalme bare er lidt morgenkvalme, der går over igen. Men mange har ubehag og kvalme i næsten døgndrift, i ugevis og ofte månedsvis. Den udbredte opfattelse af kvalmen medfører, at mange gravide bruger al deres energi på at “overleve” og – hvis de overhovedet kan stå på deres ben – gå på arbejde.

Sådan skal det ikke være. Der kan for langt de fleste gøres noget ved graviditetskvalme og opkastninger. Det anbefales at starte behandlingen relativt hurtigt, især hvis man kaster op, således at kroppen ikke når at blive alt for svækket, inden man starter behandlingen. Nogle har brug for få behandlinger, mens andre har brug for regelmæssig behandling gennem længere tid for at holde symptomerne nede.​​

Jo før behandlingerne startes, jo bedre effekt og jo færre behandlinger er nødvendigt. ​Men du skal regne med 2 til 3 behandlinger om ugen, indtil du har det markant bedre. Kostændringer sammen med akupunktur hjælper rigtig mange gravide helt eller delvist af med kvalmen. Den bedste behandling opnås ved en individul tilpasset akupunkturbehandling ved en uddannet akupunktør.

​​I dag anvendes akupunktur til gravide på de fleste danske fødeafdelinger, fordi det er en effektiv behandlingsmetode uden bivirkninger. Desværre er akupunkturbehandling til de gravide skåret væk pga. økonomi og jordemodermangel. Men det betaler sig at få akupunktur til graviditetskvalme og opkastninger.

Føler du dig meget usikker på fødslen, eller er du stresset og bange for fødslen, så kan jeg hjælpe dig med samtale, vejledning og copingstrategier. Herudover er det rigtigt godt med fødselsforberedende akupunktur evt. suppleret med homøopati.

Akupunktur i den sidste del af graviditeten balancerer og forbereder kroppen, således at fødslen lettere går i gang, når kroppen og barnet er klar. Fødselsforberedende akupunktur gives cirka en gang om ugen fra 36. graviditetsuge frem til fødslen. Det er også muligt at starte senere – der er jo ikke nogen, der ved, hvornår fødslen starter, og lidt er bedre end ingenting.

​Akupunkturen modner og balancerer kroppen, således at den er i optimal balance og klar til fødslen. Denne modning medfører at kroppen lettere kommer i gang med de ”rigtige” veer, og at hele fødselsforløbet forkortes. Undersøgelser har vist, at fødslen kan afkortes med op til 1 til 2 timer, når der er givet fødselsforberedende akupunktur.

Når terminsdatoen er passeret, eller hvis der er vigtige grunde til at sætte fødslen i gang før terminen, kan man forsøge at igangsætte fødslen med fødselsstimulerende akupunktur. Nogle akupunkturpunkter virker vestimulerende, når kroppen er klar til fødslen, men det kan ikke tvinge kroppen til at lave veer på samme måde, som medicin kan gøre.

​Fødselsstimulerende akupunktur er ikke lige så virksomt som medicinsk igangsættelse, men til gengæld er der ingen bivirkninger eller risici forbundet med akupunkturbehandlingen. Fødselsstimulerende akupunktur kan gives 2-3 gange om ugen eller dagligt i flere dage til ønskede fødsel eller aftalt medicinsk igangsættelse.

Jeg anvender hyppigt fødselsstimulerende akupunktur sammen med hindeløsning, Robozzo og homøopati, fordi det er min erfaring, at dette øger virkningen.

De fleste føler sig mørbankede, både fysisk og psykisk, ovenpå en graviditet og fødsel. Men selvom barselsperioden på mange måder er en vidunderlig tid, er den ofte også en udfordrende periode for den nybagte mor. Derfor er barselsmassage den perfekte gave til en krop, der netop har været igennem graviditet og fødsel. Og samtidig giver den velvære og ro til psyken, som har oplevet ligeså store – eller måske større – omvæltninger og oplevelser.

​Overskud til dig – og dit barn

​Dit lille barn er afhængig af dig og det er krævende at tilfredsstille dit barns behov for hyppige måltider og korte søvnperioder. Derfor er det ekstra vigtigt, at du tager godt vare på dig selv. Barselsmassage kan hjælpe dig til igen at få det godt med dig selv og din krop efter fødslen og give dig overskud til at tage dig af dig selv og dit barn. Du er naturligvis velkommen til at medbringe din nyfødte baby – men det kan også være godt at holde helt fri engang i mellem!

​Alle nybagte forældre kan have brug for barselsmassage både lige efter fødslen og i resten af barselstiden.

Book tid hos Henny ved at trykke på knappen eller via www.isisklinikken.dk

Patientandel Sygeforsikring Danmark (tilskud) 
Graviditetsakupunktur (60 min) 700  210
3 gange á 60 minutter 1800  630
Fødselsigangsættende akupunktur efter terminen 850  255
Gravidmassage evt. kombineret med akupunktur 700  210
5 gange á 60 min 3000

Jordemoder Henny Jensen har en 24-timers aflysningspolitik, fordi graviditet, fødsel og nye babyer har en tendens til at udfordre planlægningen på akut vis… Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at afsætte din tid til den næste i køen, hvis du er nødt til at aflyse med kortere varsel end 24 timer.

Du kan se vores priser og øvrige behandlinger her