Osteopati

Helhedsorienteret behandling af smerter og ubalancer

Manuel undersøgelse - helhedsorienteret behandling

Osteopatien anskuer kroppen som en enhed bestående af forskellige systemer.
En ubalance i et system påvirker hele kroppen, men manifesterer sig ofte via nervesystemet og bindevæv som smerte eller begrænset bevægelse i vores bevægeapparat. Med den rette indsats kan kroppen selv genfinde sin balance.

Ved omhyggelig og struktureret undersøgelse afdækkes spændings-/holdningsmønstre og bevægeindskrænkninger og med viden om kroppens anatomi, fysiologi og patologi findes årsagen til ubalance og gener.
Det vurderes, om der er brug for supplerende undersøgelse/behandling ved læge.

Når undersøgelsen indicerer behandling, er behandlingen effektiv og adresserer præcist og skånsomt det relevante væv (led, ledbånd, muskler, sener, knogler og bindevæv omkring muskler, organer, nerver og blodkar samt kranieknogler og kraniehinder mm.) med manuelle teknikker som mobilisering, manipulation, stræk aktivt og passivt samt bindevævsafspænding. For varig bedring suppleres ofte med øvelser og livsstilsvejledning.

Hvad behandler en osteopat?

Svaret er både komplekst og simpelt. En osteopat behandler dig. Dig, der kommer med alt, hvad der er dig.
Osteopaten undersøger hele dig med de gener, skavanker, skader, bevægemønstre, kropsform og genetik du har med dig. Ved samtale om dig, din historie og aktuelle situation og grundig undersøgelse af din krop findes årsagerne til de eventuelle ubalancer, der giver dig gener og symptomer. Osteopaten tolker, hvad dine symptomer fortæller.

Behandlingen tilpasses dig – din krops ubalancer og ressourcer. Listen over de forskellige problematikker en osteopat behandler er derfor uendelig lang og omfatter både gener fra bevægeapparatet, men også mere diffuse problematikker som irritabel tarm, menstruationssmerter, svimmelhed, astma og mange flere. Osteopati behandler altså ikke de specifikke diagnoser og symptomer men derimod årsagen bag. Dog er kendte diagnoser og symptomer en hjælp i kommunikationen om kroppen.

Osteopath D.O

Priser

Første konsultation: 800 kr
Efterfølgende behandlinger:
Kort (25-30 min): 500 kr
Lang (50-55 min): 900 kr

Priser for børn 0-15 år

Første konsultation: 750 kr
Efterfølgende behandlinger:
Kort (25-30 min): 450 kr
Lang (50-55 min): 800 kr

Henvisning og Sygeforsikringen Danmark

Behandlingen er uden tilskud fra den offentlige sygesikring – derfor skal din læge ikke henvise dig. Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til behandlingen efter fast takst.