Diabetestræning

Dette hold henvender sig til mennesker med diabetes og indeholder både fællestræning, individuel programlægning og konsultation inden og efter forløbet. Holdet varetages af fysioterapeut Tobias Gammeltoft Jensen.

Som diabetikere har vi af den ene eller anden årsag svært ved at producere eller udnytte insulinen i kroppen. Det udfordrer vores evne til at optage sukkeret fra blodbanen og udnytte det i cellerne. Hos nogle kræver det insulinbehandling, mens det hos andre er tilstrækkeligt med en livsstilsændring, motion og hensigtsmæssig kost. Faktum er dog, at det for alle diabetespatienter er vigtigt at træne og bevæge sig. Under motion vil musklerne arbejde og trække sig sammen, og blodsukkeret vil typisk falde, da musklerne har brug for energi. Kombinationen af styrke- og konditionstræning over en kontinuerlig periode vil typisk have en positiv og længerevarende virkning på gennemsnitsblodsukker, mængden af nødvendig insulin, nedsat blodtryk og overskud i hverdagen.

Specifikt tilrettelagt træning

Forløbet

Første indledende konsultation (45 min.)
Jeg hører din historie, erfaring og oplevelser med diabetes. Ud fra dette tilrettelægger vi sammen et individuelt træningsprogram i vores træningscenter, som jeg hjælper dig i gang med. Du vil have mulighed for at stille alle de spørgsmål, du har lyst til. Herudover tester vi din maksimale styrke i benene, da det er en god indikation for muskelstyrken i kroppen.
Pris: 272,88,-
Tilskud fra Sygeforsikring Danmark: 133,-
(Gælder ved henvisning fra egen læge)

Selvtræning
Dette program benytter du selv i ConnectFys’ træningscenter inden for åbningstiderne.
Herudover mødes vi til fælles holdtræning hver onsdag kl. 15.30-16.30, hvor I udfordres til jeres individuelle maksimum. Det bliver en kombination af styrke- og konditionstræning.
Pris: 500,- pr. måned

Opsummering på træningsprogram (30 min)
Omkring tre måneder efter første konsultation har vi en opfølgende konsultation. Her evaluerer vi træningsprogrammet, ændrer øvelser og giver nye udfordringer. Herudover testes igen maximal styrke i benene for at registrere den formodentlige udvikling i muskelstyrke.
Pris: 173,50,-
Tilskud fra Sygeforsikring Danmark 88,-
(Gælder ved henvisning fra egen læge)

Har du behov for en opfølgende konsultation hurtigere efter programlægning, er der fri mulighed for det. Der kan være ekstra behov for hurtigere supervision for at sikre, at øvelserne udføres korrekt. I så fald er prisen den samme.

I forløbet og træningen er der naturligvis plads og tid til, at du holder øje med dit blodsukker. Du skal selv sørge for at have juice, druesukker eller lign. med til træning, så du kan regulere blodsukkeret.

Er du interesseret i at komme i gang eller fortsætte med at tage dig godt af din diabetes, vil vi i ConnectFys meget gerne hjælpe dig.
Alt du skal gøre er:

1. Kontakte egen læge med henblik på en henvisning til fysioterapi

2. Overbevise dig selv om at tilmelde dig et forløb, hvor det er vigtigt at møde op.

Herefter kontakter du vores reception på 38 86 13 27 og spørger om en første konsultation hos Tobias Gammeltoft Jensen med henblik på opstart på diabeteshold eller skriver en mail direkte til Tobias på tgj@connectfys.dk

Vi glæder os meget til guide dig videre med hjælp til selvhjælp og kontrol over din diabetes.

Træning

Tirsdag 16.00-17.00

Fysioterapeut

Instruktør

Fysioterapeut Tobias Gammeltoft Jensen er instruktør på holdet. Udover den professionelle viden om sygdommen har Tobias også personlig erfaring med diabetes, da han har været diagnosticeret med type 1 diabetes siden 1995.

Har du spørgsmål?

Du kan kontakte Tobias på tgj@connectfys.dk

PRISER

Du kan få tilskud til behandlingen.

Du kan se vores priser her