Fysioterapihold

I professionelle rammer

Skulderhold

Alle skulderrelateret diagnoser/gener både i akut og kronisk stadie samt efter skulderoperation.

Alle funktionsniveauer kan deltage, da der udarbejdes individuelle træningsprogrammer som passer til den enkeltes funktions niveau.

Vi planlægger træningsprogrammet individuelt og ændrer det løbende hver 3. – 6 uge så det passer til det aktuelle trænings niveau.

Træningen består af diagnosespecifik styrkende/stabiliserende og mobiliserende træning

Tidspunkt:

Mandag: kl. 17:30-19

Onsdag: kl. 11-12

Torsdag: kl. 11-12

Fredag: kl. 07-08

Mette og Jan har desuden startet et basis skulderhold op. Træningen på dette hold vil være med fokus på mobilitet og let stabilitetstræning af skulderen, samt styrketræning af resten af kroppen i det omfang der er muligt kombineret med lidt konditionstræning.

Holdet er for nyopererede, samt dig der oplever bevægeindskrænkning og/eller er smertepræget.

Tidspunkt:

Onsdag: kl. 08-09

Underviser
Fysioterapeut Mette Fugl & Jan Winther.

Alle kan komme på hold, hvis der er behov for det laves individuel tid hos ovenstående fysioterapeut før opstart. Der kan være behov for individuel behandling samtidig med deltagelse på skulderholdet – dette vurderes af Mette Fugl eller Jan Winther.

Navn: Knæ- og hoftehold

Indeling af niveauVi har valgt at dele vores knæ- og hoftehold op i forskellige niveauer, således vi kan tilpasse træningen til dig bedst muligt.

 • Knæhold

Målgruppe: Til dig der har smerter i knæ eller hofte i dagligdagen eller i forbindelse med fysisk aktivitet. Det kan være smerter du har døjet med længe eller pludseligt opstående smerter i forbindelse med en akut skade. Holdet er også til dig der har behov for genoptræning efter en operation i knæ eller hofte, fx korsbåndsrekonstruktion, meniskoperation eller impingement i hoften.

Træningsfokus: Formålet med træningen på holdet er at minimere dine gener samt hjælpe dig med at vende tilbage til dit vanlige aktivitetsniveau eller din sport. Træningen foregår i fællesskab, men er tilrettelagt på en måde så der tages højde for den enkeltes problematik og træningsbehov. Vi begynder typisk med en fælles opvarmning og laver derefter øvelser med særligt fokus på at øge styrke og stabilitet omkring det påvirkede led. Vi anvender forskellige redskaber fx balancepuder, vægte og tæppeflis.

Tidspunkt:

Mandage: 16:30-17:30

Torsdag 17.30-18.30

 • Ben & Balance

Målgruppe: Holdet er henvendt seniorer med et behov eller ønske om at forbedre deres styrke og balance. Dette kan f.eks. være dig der har smerter i knæ og hofte, eller være dig der skal i gang med at genoptræne efter en operation.

Træningsfokus: Formålet med træningen på holdet er at minimere dine gener samt hjælpe dig med at vende tilbage til dit vanlige aktivitetsniveau.  Træningen vil foregå efter et individuel tilrettelagt program, og både inkludere øvelser med fokus på funktionel styrke, stabilitet og balance, som ændres i takt med fremgang i træningen.

Tidspunkt:

Mandag: kl. 12-13

Tirsdag: kl. 14-15

Onsdag: kl. 10-11 & 14-15

Torsdag: kl. 9-10

Fredag: kl. 9-10

 • Ben Basis

Målgruppe: Holdet er henvendt den gruppe, som ikke passer ind på de to ovenstående hold. Vurderes det at du ikke er helt klar til at komme på vores funktionelle knæ- & hoftehold, vil du blive startet op på dette hold. Det vil evt. kunne være tidlige stadier efter forskellige hofte- og knæoperationer, overbelastningsskader mm..

Træningsfokus: Formålet med træningen på holdet er at minimere dine gener samt hjælpe dig med at vende tilbage til dit vanlige aktivitetsniveau.  Træningen vil foregå efter et individuel tilrettelagt program, men gerne med variationer fra gang til gang. Træningen vil både bestå af styrkeøvelser, samt øvelser der udfordrer stabilitet og balance.

Tidspunkt:

Onsdag: kl. 7 – 8

Torsdag: kl. 16-17

Fredag: kl. 8-9

Andet:

Inden du starter på holdet, skal du have en konsultation hos en fysioterapeut, hvor vi på baggrund af en indledende snak og undersøgelse, sammen laver en konkret plan og sætter et mål for dit forløb.

Har du spørgsmål ang. holdet, kan du kontakte Jonas på Jwk@connectfys.dk el. ns@connectfys.dk

 

Rasmus Munch Hansen
Jonas Weise Kofoed
Anne-Cathrine Frølich

Navn: Ryghold

Målgruppe:

Både erfaring og evidens viser at både nyopståede og længerevarende rygsmerter har god effekt af træning og bevægelse superviseret af en fysioterapeut. Vores ryghold er derfor henvendt til alle med ryggener, ex. Slidgigt, diskusprolaps, kroniske smerter, hold i ryggen e.l…

Holdbeskrivelse:

Vores ryghold er delt op i et Ryghold Basis, som hovedsagligt er henvendt til seniorer og et Ryghold 1, som hovedsagligt er henvendt til de erhvervsaktive, hvor der vil være mulighed for at der skrues lidt og for niveau og tempo i øvelserne.

Begge hold tager udgangspunkt i den enkelte og dennes ryggener og tilpasser sværhedsgrad til den enkelte ud fra de fælles øvelser.

Træningen har stor fokus på kvaliteten i den enkelte øvelser – og har fokus på følgende:

 • Styrke muskelkorsettet – musklerne i ryg og mave (og bækkenbund)
 • Forbedre stabiliteten omkring kroppens led
 • Opnå en mere hensigtsmæssig kropsholdning
 • Forbedre generel styrke og balance
 • Øge kropsbevidstheden

Vi laver størstedelen af stabilitets- og styrkeøvelserne på gulv og benytter bl.a. store træningsbolde, elastikker, håndvægte, vippebræt mm., til i træningen

Andet:

Hvis du har spørgsmål ang. holdet, kan du kontakte rygholdsansvarlige Michael Klostergård på mk@connectfys.dk eller Kasper Hansen på kh@connectfys.dk 

Tidspunkt:

Mandag: kl. 7-8

Tirsdag: kl. 8-9 og kl. 9-10 (basishold for seniorer)

Tirsdag: kl. 16-17

Onsdag: kl. 11-12 (basishold for seniorer)

Onsdag: kl. 16-17

Torsdag: kl. 7-8

Fredag: kl. 7-8

Navn: GLA:D

Målgruppe:

Forkortelsen GLA:D, står for Godt liv med artrose i Danmark, er uddannelse og træning for dig der har begyndende eller udviklet artrose (slidgigt) i knæ og/eller hofter.

Træningsfokus:

Gennem et 10 ugers træningsforløb med 2 ugentlige træninger samt patientundervisning, vil vi arbejde mod at reducere smerter og forbedre funktionen i dagligdagen. Dette for at udsætte eller undgå en operation.

GLA:D-forløbet indledes med en grundig undersøgelse samt testning. Derefter tilpasses træningen til den enkelte og foregår under fysioterapeutisk supervision.
Som afslutning på forløbet vil der igen blive testet for at se udviklingen fra start til slut.

Andet:

Træningen varetages af vores GLA:D certificerede GLA:D instruktører Nadja & Jonas. Har du spørgsmål ang. holdet, kan du kontakte på ns@connectfys.dk

Tidspunkt:

Tirsdag: kl. 10-11 & kl. 15-16

Torsdag: kl. 10-11 & kl. 15-16

Navn: Leddegigt

Målgruppe:

Personer med leddegigt (RA)

Træningsfokus:

Formålet med træningen er at forbedre bevægeligheden af alle kroppens led, øge muskelstyrke og kondition samt generel forbedring af funktionsniveauet i dagligdagen. Træningen foregår i vores træningscenter og suppleres med individuelle øvelser afhængigt af niveau og behov.

Der er efterhånden talrige undersøgelser, der viser, at patienter med leddegigt, både ny- og gammeldiagnosticeret, har gavn af fysisk træning. Det kan ikke påvises, at træning påvirker sygdommens forløb, men at den i høj grad er med til at øge funktionsniveauet og derved livskvaliteten hos den enkelte.

Andet:  

Forløbet starter med en individuel konsultation hvor efter der bliver tilrettelagt et personligt træningsprogram.

Har du spørgsmål til holdet, så kontakt Frida på fmt@connectfys.dk

Tidspunkt:

Mandag: kl. 9.30-10.30

Onsdag: kl. 9.30-10.30

Navn: Styrke & Balance

Målgruppe:

Holdet er for dig, der har brug for træning af styrke og balance. Dette kan både være i forbindelse med at opnå en bedre gangfunktion, samt med henblik på at klare dagligdagens gøremål og opgaver lidt lettere. Eller måske du har brug for at komme stille og roligt i gang efter et forløb med smerter og/ellers nedsat funktion.

Holdbeskrivelse:

Træningen fokuserer på:

 • Styrke
 • Bevægelighed
 • Balance

Øvelser foregår stående, på gulv og i siddende. Vi bruger egen kropsvægt samt træningsbolde, balancemåtter, håndvægte og elastikker m.m.. Der er fokus på kvalitet og øvelserne tilpasses dine behov og begrænsninger. Du opfordres til sideløbende at træne selv, og der tages tid til at følge op på dine øvelser. Træningen er hyggelig og foregår til god musik i holdsalen

Andet:

 Hvis der er nogle spørgsmål ang. holdet kan du kontakte receptionen. 

Tidspunkt:

Tirsdag: kl. 11-12 hos Kasper

Fredag: kl. 10-11 hos Nadja

Generel genoptræning

Alle kan deltage uanset diagnose, men man skal have en selvstændig gangfunktion med eller uden hjælpemiddel.

Der ligges individuelle programmer efter diagnose eller træningsbehov, som primært består af styrke- og konditionstræning, samt balanceøvelser, hvis det vurderes, der er behov for dette. Man kan godt komme direkte på hold, men det er en god ide at få en individuel tid med en fysioterapeut inden for at klarlægge eventuelle behov.

Træningsdage
Mandag kl. 10:30 – 12:00  hos Jan Vinter Jørgensen.

Mandag kl. 14:00 – 15:00 hos Frida Marie Thorstensen

Tirsdag kl 11:00 – 12:00 hos Jan Vinter Jørgensen

Tirsdag kl. 13:00 – 14:00 hos Katrine Lundgreen Jørgensen

Onsdag kl. 13:00 – 14:00  hos Katrine Lundgren Jørgensen

Torsdag kl. 13.00-14.45  hos Frida Marie Thorstensen

Fredag kl. 10.00 – 11.30 hos Jan Vinter Jørgensen

 
Hanne Emborg
Katrine Lundgren Jørgensen
Frida Thorstensen

Hensynstagende

Navn: Hensynstagende

Målgruppe:

Til dig, der har behov for generel funktionel træning af hele kroppen. Som navnet antyder, er der mulighed for at tage specielle hensyn til den enkelte. Det eneste krav er en selvstændig gangfunktion.

Træningsfokus:

Holdet består af siddende og stående øvelser med fokus på at udfordre styrken, balancen og koordinationen. Mange af øvelserne er funktionelle, således de let kan overføres til dagligdags funktioner

Evt. andet:

Har du nogle spørgsmål ang. holdet, kan du kontakte Lise på lk@connectfys.dk eller Frida på fmt@connectfys.dk

Tidspunkt:

 • Tirsdag: kl. 13-14
 • Torsdag: kl. 13-13:45

Navn: Neuro Funktionel hold

Målgruppe:

Neuro Funktionel henvender sig til personer med neurologiske udfordringer med lavt/moderat nedsat funktionsniveau. Holdet er egnet til patienter med f.eks. apopleksi, sklerose, muskelsvind, medfødte hjerneskader og lignende neurologiske sygdomme.

Træningsfokus

Der er fokus på den enkeltes behov, hvor vi sammen skræddersyer et træningsprogram med henblik på at forbedre eller vedligeholde de daglige funktioner.

Holdet vil bestå af træning af:

 • Muskelstyrke
 • Udholdenhed og kondition
 • Balance og koordination
 • Kvalitet og distance i gang

Øvelserne vil foregå i styrke- og motionsmaskiner, på måtte eller frit på gulvet.

Holdet er dækket af sygesikringen med en vederlagsfri henvisning. Hvis dit funktionsniveau er svært nedsat, anbefaler vi at du får individuel træning.

Andet:

Holdet varetages af vores fysioterapeut Lise Kjær, som har erfaring med både erhvervet hjerneskade og neurologiske skader og lidelser.  Har du spørgsmål ang. holdet, kan du kontakte Lise på lk@connectfys.dk

Mandag kl. 13 – 14

Mandag kl. 11-12

Tirsdag kl. 8.30 – 10

Onsdag kl. 12 – 13

Torsdag kl. 9 – 11

Fredag kl.12-13

Fredag kl. 13 – 14

 

Dans med Parkinson

Et danse- og bevægelseshold for patienter med Parkinson. Dans og musik skaber bevægelse og glæde hos de fleste mennesker – og især for folk med Parkinson kan det have en gavnlig effekt.

TrygFonden og Parkinsonsforeningen har gennem det treårige projekt Dans med Parkinson undersøgt effekten ved dans og musik hos Parkinsonpatienter. Danseglæden har spredt sig over hele landet, hvor cirka 100 uddannede instruktører i dag varetager Dans med Parkinson.

Der er ingen tvivl om, at bevægelse til musik generelt forbedrer kroppens bevægelighed, koordination og balance ved vedvarende træning. Gennem projektet har det vist sig at have en betydelig effekt for den parkinsonramte på livskvaliteten og det sociale liv ved at danse sammen med andre i samme situation, samt nærværet, smil og grin med en ægtefælle eller anden pårørende under træningen.
Funktionsmæssigt antydes det gennem projektet, at dans kan have en gavnlig effekt på ganghastighed og koordination samt forbedring af igangsætning af bevægelse.
Læs mere om projektet på www.parkinson.dk/livet-med-parkinson/dans-med-parkinson.

Træningen foregår hos Connectfys og varetages af fysioterapeut Hanne Emborg. Hun er uddannet instruktør gennem Parkinsonforeningen, og træner selv dans og gymnastik i sin fritid.

Træningen kræver ingen forudsætninger, alle kan være med!

Holdtider:

Mandag kl. 12-13

Onsdag kl. 12-13 & kl. 15-16
Fredag kl. 11-12

Kontakt Connectfys for mere information på info@connectfys eller tlf.38861327
Hanne Emborg kan kontaktes direkte på heh@connectfys.dk.

 

Til dig som efter fødsel oplever udfordringer med rygsmerter, delte mavemuskler eller bækkenbund – ex. smerte, eller problemer med at holde på vandet.

Læs mere ved at klikke her

Hold: Stærk bækkenbund:

Onsdag kl. 11-12

Torsdag kl. 8-9

Kathrine L. Jørgensen

Dette hold er henvendt til dig, der mærker større eller mindre gener eller komplikationer i forbindelse din graviditet – og som samtidig gerne vil holde dig aktiv og stærkt frem mod fødslen.

Læs mere ved at klikke her

Holdoversigt:

Stærk Gravidkrop: Onsdag

Stærk Mor: Tirsdag og Torsdag kl. 10

Kathrine L. Jørgensen
Hanne Emborg
ANNE-CATHRINE FRØLICH
Trænger du (stadigvæk) til at få styrket kroppen, trænet lidt balancen og måske få lidt sved på panden i selvskab med andre, så er vores seniorhold lige noget for dig. Træningen varetages af vores fysioterapeutstuderende Clara, som sørger for god træning og godt humør.
Vi tager selvfølgelig fortsat stort hensyn til Covid-19. Holdene vil være små, således vi kan holde afstand og der vil blive sprittet af under træningen.
– Pris:
o Ved træning 1 gange ugentligt + mulighed for selvtræning i træningscenter er prisen 800 kr.
o Ved træning 2 gange ugentligt + mulighed for selvtræning i vores træningscenter er prisen 1500 kr.
Er du interesseret i at deltage på holdet eller du har nogle spørgsmål så kig forbi receptionen hos ConnectFys, eller ring på 38861327 eller send mail til info@connectfys.dk

Holdet varetages af vores fysioterapeut studerende.

Navn: Stabilitet og Mobilitet

Målgruppe:

Holdet henvender sig til dig med gener fra nakke, ryg, skulder og hofter. Eller hvis du generelt bare føler dig stiv i kroppen og mangler et skub til at få den i gang!

Holdbeskrivelse:

Her arbejder vi med hele kroppen, men med ryggen i fokus. Holdet vil tage udgangspunkt i at stabilisere og styrke, hovedsageligt med egen kropsvæg, men også med yderbelastning. Derudover vil træningen bestå af øvelser, der har til formål at øge væres mobilitet og bevægelse.
Træningen vil både foregå liggende og stående, og have inspiration fra både yoga og funktionel styrketræning.

Tidspunkt: Mandag kl. 16-17